Ресторант в скалите - рай в Алпите

Това е едно от най-интересните места в Швейцария

2019-05-23 16:30:00
Ресторант в скалите - рай в Алпите
Снимка: Reuters
6

Ресторантът "Ешер" в Швейцария, който е любим на много туристи и планинари, отново отвори врати за посетители, след като се сдоби с нови собственици, съобщават от "The Local Switzerland".

 

Той се намира в подножието на вертикална скала над село Васерауен и често е наричан "Скалния ресторант". Ресторантът сякаш е кацнал на скалата, на високо е и от него се разкриват приказни алпийски пейзажи. Пътечката към него е тясна, а под него е стръмно. Обядът или вечерята ви там със сигурност ще са незабравими.

 

Снимка: Reuters

 

За да стигнете до заведението, трябва да се качите на лифт и после да походите малко пеша. Може да изберете да се изкачите до него и по стръмни пътеки, но е по-опасно и трябва първо да проверите кои маршрути са достъпни, тъй като все още има такива, затрупани от снега.

 

Най-добре е да отидете през лятото - от юни до края на септември, началото на октомври.

 

"Ешер" беше отворен за първи път през 2014 година и тогава беше обявен от "Huffington Post" за един от петте най-интересни ресторанти в света. Има огромен наплив на туристи, които искат да посетят това заведение и движението понякога е затруднено заради огромния брой посетители. 

 

Снимка: Reuters

 

Още снимки вижте в галерията ни

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия